Vineri, 19 octombrie 2007

 

Subalternii Şefului Poliţiei Universului

de Andreea Sminchise

Aţi întâlnit vreodată poliţişti care să recunoască faptul că au luat şpagă, s-au îmbătat turtă la chefuri cu colegii sau au altoit zdravăn vreo câţiva infractori ca să scoată de la ei mărturisiri? Noi da. Sunt reali, au ca arme pistolul şi Biblia şi se roagă ca ţiganii să nu mai fure şi să muncească cinstit.

Jurnalul National

DEFORMARE PROFESIONALĹ. Poliţiştii creştini îşi strigă din tot plămânul rugăciunea către ceruri

 

Asociaţia Poliţiştilor Creştini din România are 150 de membri în toată ţara, de la agenţi la inspectori şi comisari, care spun că l-au cunoscut pe Dumnezeu şi s-au întors către El. Chestorul Pavel Abraham, fost şef al Poliţiei Române în 1997, este astăzi preşedintele de onoare al Asociaţiei. Majoritatea membrilor sunt baptişti, dar susţin că asociaţia este o organizaţie interconfesională şi primeşte în rândurile ei şi catolici, şi ortodocşi, şi protestanţi. Vreme de trei zile s-au întâlnit la Vatra Dornei, pentru o "perioadă de post şi rugăciune".


LEGEA CEA DREAPTĹ
. În sala de mese a Bisericii Baptiste din Vatra Dornei cei aproape 25 de poliţişti şi poliţiste care au ajuns la reuniune iau cina. Mâncare de post – o ciorbă de legume. Agentul şef Petru Bohuş, vicepreşedintele asociaţiei, ne pofteşte la masă. Îl refuzăm politicos şi ne aşezăm alături, la o masă liberă. "Dumnezeu v-a trimis aici", ne spune vicepreşedintele. "Nimic nu se întâmplă fără voia Lui" . Apoi, cu voce calmă, ne explică cum se împacă legea divină cu cea lumească. "Un om credincios e mai ordonat la locul de muncă, mai cinstit, îşi face treaba mai bine. Toţi poliţiştii creştini sunt aşa", e convins Bohuş. "Ştim că Dumnezeu spune să ne fie milă de cei care ne greşesc, să întoarcem şi celălalt obraz, dar legea Lui este dreaptă – Scriptura spune «plata păcatului este moartea». Măsurile pe care noi, aici pe pământ, le luăm cu infractorii, sunt menite să-i îndrepte. Să nu îi ducă spre moarte". Cu toate astea, agentul-şef Bohuş spune că nu a încercat niciodată să le vorbească infractorilor despre Dumnezeu: "Lucrarea noastră nu se face în timpul serviciului. Ne rugăm pentru ei, dar nu facem propagandă. Eu sunt poliţist de proximitate, nu prea am de-a face cu infractorii, dar sunt chemat să aplanez conflicte între oameni. Şi, pentru că îl am pe Dumnezeu, sunt mai calm, mai înţelept şi le pot da sfaturi. Am văzut în America un înscris pe insigna unui ofiţer. Scria «Peace Officer». Aşa suntem şi noi – poliţişti ai păcii".


DESPRE "FALIMENTE". "Am avut multe falimente în viaţă, fiinţa mea era zdrobită şi nu vedeam vreo ieşire spre mai bine. În familia mea nu se practica o viaţă de rugăciune, în schimb înjurăturile şi alte vicii nu lipseau din casa noastră. Eram foarte dur în relaţia cu oamenii la locul de muncă şi aveam acasă felurite băuturi alcoolice şi reviste pornografice. Acum mi-e ruşine de faptele mele, dar sunt un om schimbat. Acum sunt în slujba Şefului Poliţiei Universului", povesteşte agentul-şef Bohuş, şi arătătorul i se îndreaptă spre cer.


Agentul-şef Simion Coraş are şi el o poveste asemănătoare. Recunoaşte deschis că îi plăcea să tragă zdravăn la măsea şi să joace cărţi. Spune că a ajuns de câteva ori "trencheş" la unele accidente rutiere şi că uneori, din cauza mahmurelii, a şi "altoit" câţiva infractori. Acum, zice el, s-a transformat din miliţianul cu pumnul greu în poliţistul care dă cu vorba blândă.


Mirel Fota, tehnician criminalist la IPJ Mehedinţi, spune că, de când s-a pocăit, colegii îl strigă "Benedict" sau "fratele". "Nu mă supăr, le consider nişte glume simpatice, nu răutăţi", spune el. Ne povesteşte despre momentul convertirii sale, dar glasul îi e acoperit de sunetele unui acordeon. În spatele nostru, fraţii şi surorile din Asociaţia Poliţiştilor Creştini au terminat masa şi cântă: "Aş vrea să zbor/ Mai sus de nori/ Să mă-ntâlnesc cu El/ Aş vrea să zbor".ŢEPUŞELE LUI DUMNEZEU. Dis-de-dimineaţă, în sala de conferinţe a Bisericii Baptiste, poliţiştii creştini îl ascultă pe pastorul Vasile Hoblea. Cu o mână pe Biblie şi alta îndreptată spre cer, acesta povesteşte cu înflăcărare despre "ţepuşele" pe care Dumnezeu le trimite în viaţa creştinilor: "Trebuie să îi mulţumim Lui pentru toate. Şi pentru bune, şi pentru rele. El ne trimite ţepuşe ca să ne întărească şi să învăţăm din ele". În colţul ochiului îi apare o lacrimă, iar din sală se aude "Aleluia!". "Ducem continuu o luptă spirituală şi avem nevoie de roada Duhului Sfânt", rosteşte pastorul şi lacrima i se rostogoleşte pe obraz. "Amin!", se aude din nou din sală. Femeile îşi şterg ochii cu batista.ÎN VACARMUL RUGĹCIUNII. Agentul-şef Petru Bohuş le propune colegilor săi o serie de rugăciuni de mulţumire. "Doamne Isuse Hristoase, îţi mulţumim pentru că am ajuns aici, îţi mulţumim pentru că ne-ai arătat calea Ta...", începe el, iar voci din sală îi ţin isonul cu "Amin!", "Aleluia!", "Lăudat fie Domnul!" la răstimpuri. În timp ce vorbeşte, faţa i se transfigurează. Ochii se strâng, încercând parcă să stoarcă o lacrimă, iar mâinile se ridică spre cer. Femeile plâng, iar bărbaţii au privirea în pământ. Agentul-şef Mirel Fota încearcă şi el o rugăciune, dar se poticneşte în plâns. Lacrimile îl îneacă şi îşi cere scuze. Îşi drege vocea. Încearcă să rostească ceva. Îl bufneşte plânsul din nou. Se reculege, îşi adună gândurile şi îi mulţumeşte Domnului pentru că l-a scăpat de boală: "La ultima conferinţă la care am participat împreună, vă aduceţi aminte că purtam ochelari. Medicul îmi spusese că trebuie să mă operez la ochi. Atunci v-aţi rugat cu toţii pentru mine şi Dumnezeu a făcut o minune. Am plecat acasă la volan, fără ochelari, iar la controlul medical s-a descoperit că nu mai aveam nici o problemă". "Mărire lui Dumnezeu!", "Aleluia!", strigă din toate puterile colegii poliţistului. Petru Bohuş are o grimasă de plâns, pastorul bisericii plânge de-a binelea, femeile suspină.


RUGĹCIUNE PENTRU ŢIGANI.
Agentul-şef Simion Coraş îşi începe cuvântarea în faţa colegilor cu o mărturisire: "Miliţia a fost un instrument al terorii. Şi noi am fost miliţieni. Dar Dumnezeu ne-a schimbat. E mare minune ca un poliţist să se pocăiască". "Amin!", "Aleluia!" răspund vocile poliţiştilor. "Dumnezeu are un plan de binecuvântare cu Ministerul de Interne", e convins agentul-şef Coraş şi corul de "Aleluia!" care se ridică spre cer îi întăreşte remarca. "Doamne Iisuse Hristoase, ne rugăm Ţie pentru infractorii pe care îi întâlnim în meseria noastră, pentru ţigani, Doamne din ceruri, ca să îi luminezi să nu mai fure şi să muncească", aproape că ţipă spre cer poliţistul. "Amin!", aprobă sala.


DUHUL LEŞINULUI. În sala de conferinţe e cald. Înnăbuşitor. Uneia dintre poliţiste i se face rău şi se scurge din scaun. Colegii o scot din încăpere şi o duc afară, să îşi revină. Incidentul neprevăzut dă naştere unui nou îndemn la rugăciune din partea agentului-şef Bohuş: "Pe sora Elena o chinuie nişte duhuri obraznice. Vor s-o împiedice să participe la rugăciune. Să ne rugăm pentru ea, ca aceste duhuri obraznice să-i dea pace". Toată lumea se ridică în picioare. Rugăciunea e, de astă dată, comună. Fiecare dintre cei prezenţi îi cere lui Dumnezeu, cu voce tare şi cu propriile cuvinte, să îndepărteze de la sora Elena duhurile obraznice. Timp de aproape 5 minute nu reuşesc să-mi mai aud nici gândurile. Oare Dumnezeu înţelege ceva din toată hărmălaia asta? Şi oare El e atât de departe încât e nevoie de strigăte ca să ne audă?


CU ACORDEONUL LA BISERICĹ. Rugăciunea s-a încheiat. Cu siguranţă sora Elena, ieşită la aer curat, se simte mai bine. Poliţiştii sunt şi ei vădit mai relaxaţi, aşa că e momentul pentru un imn închinat lui Hristos. Din spatele scaunului, unul dintre membrii Asociaţiei scoate un acordeon. În spatele sălii se mai iveşte unul. Pe perete sunt proiectate versurile unui cântec: "Harul Tău în încercarea grea/ Ne dăruieşte victoria, o, Doamne/ Prin puterea Ta învingem noi/ În orice lupte şi nevoi". Acordeoniştii îşi încălzesc instrumentele cu câteva acorduri care aduc a sârbă. Glasurile poliţiştilor se ridică apoi spre cer, în ciuda tuturor duhurilor şi a ţepuşelor.

 

 

 

Comentarii pe forum

 

Si asta e articol de prima pagina? Jenant!!!! Materialul e demn de ziarul "Libertatea", nu de "Jurnalul National". Cat se poate de jenant!!!!!!!!!

Răspunde acestui comentariu

...cu asemena politisti ! dupa ca ce avem legile pe care le avem , ne-am pricopsit si cu asemenea specimene de politisti ! normal ca infractorii isi fac de cap in tara asta, daca li se raspunde cu "dragoste si iubire " in loc sa li se inmoaie oasele , ca sa le piara cheful de furaciuni si alte nenorociri ! prost exemplu da biserica in general de provaduieste opunerea "binelui" impotriva "raului " !! Raul va dispare numai cu rau , nu cu prostii de genul,asta ! Iar pocaitii astia , chiar nu inteleg cum reusesc sa se infiltreze in aparatele autoritatilor statului !!!

Răspunde acestui comentariu

In primul rand, chiar Biblia vorbeste despre "biruirea raului prin bine". Fireste ca dispretul tau pentru aceasta abordare e de remarcat. In al doilea rand, cheia de acces a pocaitilor in "aparatele autoritarilor statului" se numeste Constitutia Romaniei. Din nou, poate ai tu alte idei...

Răspunde acestui comentariu

felicitari,Andreea, pentru articol.Sa mai scri articole despre MITOCANI.M-am distrat de minune.In acelesi timp am fost SOCAT de cruda relitate.Sper ca superiorii lor vor lua masurile ce se cuvin si vor curata Politia de asemenea specimene.

Răspunde acestui comentariu

"tinere", ne traduci si noua ce ai vrut sa spui prin "Sper ca superiorii lor vor lua masurile ce se cuvin si vor curata Politia de asemenea specimene" ?? ma intereseaza in special verbul " a curata" !!! La Hitler s-au mai intalnit apucaturi de-astea de "purificare a speciei"....ai grija ca esti pe o panta gresita, mergi si trateaza-te repede....cat mai se poate. Nazismul e in floare .

Răspunde acestui comentariu

Chiar trebuia sa innegriti imaginea acestui grup de politiisti, care isi respecta menirea de adevarati aparatori ai legii ? O sa va Bata Dumnezeu !

Răspunde acestui comentariu

Asta mai lipsea, sa se raspindeasca cancerul sectant si in institutiile statului! Si apoi, o asemenea stire pe prima pagina a unui ziar de mare tiraj imi pune serioase semne de intrebare.

Răspunde acestui comentariu

"Cancerul sectant"? Ar trebui sa luati lectii de la "sectanti"(sau Crestinii Veritabili si Autentici)mai "ortodocsilor". Lectii de viata, bunatate, daruire, credinta adevarata in Dumnezeu. Neoprotestantii (baptisti, adventisti, evanghelisti, etc.) tin credinta biblica. In rest... sa citez un mare invatat: "Catolicismul = paganismul roman + crestinismul autentic" si "Ortodoxismul = paganismul grec + crestinismul autentic". AM ZIS!

Răspunde acestui comentariu

Sint ortodox, asa ca nu te mai chinui sa ponegresti toate religiile, exceptind-o pe a ta bineinteles. In rest te-ai caracterizat singur, asa ca nu insist.

Răspunde acestui comentariu

Cum poti sa spui ca e jenant publicarea unui astfeld e articol? Dumnezeu este Tatal tuturor. Si al tau si al politistilor ai al politicienilor, etc. Daca pt Becali mai nimeni nu face niciun comentariu, desi se lauda ca e "umilul" Domnului si care pacatuieste blamand numele lui DUmnezeu folosindu-l paravan in politica, ce vedeti in neregula la acesti politisti care sunt pe calea cea buna. Este cel mai bun exemplu ca sintagma"Romanii sunt credinciosi" este reala. Romanii sunt credinciosi doar dar nu-l au pe DUmnezeu ca Domn in viata lor. Se duc la biserica doar de sarbatori si il invoca pe DUmnezeu numai cind au nevoie de El, cind au probleme. Dar in viata de zi cu zi uita de Dumnezeu, preocupati mai mult de viata lor decit de viata spirituala. SI cum se publica ceva despre adevarati cresti, indiferent de ce confesiune sunt, sar toti si rad de niste oamenni smeriti care au singura "vina" ca sunt politisti. De ce politistii, magistratii sau alte categorii nu pot fi "copii ai lui DUmnezeu"?? Fiecare plateste pt faptele lui. Domnul sa nu va ia in seama batjocura la adresa acestor crestini. Domnul sa va binecuvinteze si sa va dea multa intelepciune sa intelegeti ce inseamna sa fi copil al Domnului. NU ARUNCATI CU PIETRE ASA CUM O FACEAU IN VECHIME CEI LIPSITI DE CREDINTA. Care din voi va considerati fara pacat sa arunce primul piatra.

Răspunde acestui comentariu

Radu-Florin-Daniel sau mai bine zis Romani Fara Dumnezeu. Ca si altii cei 3 isi permit sa blameze pe Dumnezeu cu un tupeu rar intilnit. Cine sunteti voi sa aruncati cu pietre in niste oameni care au "curajul" sa fie crestini. Vorba lui Mihai -romanii sunt credinciosi, dar nu-l au pe Dumnezeu in sufletele lor. Si dracii cred ca exista Dumnezeu dar cu ce folos. Asa si noi, suntem convinsi ca exista DUmnezeu, dar cu ce folos daca nu ascultam de EL. Mai vad scris de "Pocaitul"- cancerul sectant- Bolnava de cancer este societatea noastra care, iata, ce replica are la un articol decent despre niste oameni, indiferent ce ocupatie au, care au credinta in DUmnezeu. Opinia mea este sa va cereti iertare inaintea lui Dumnezeu si sa va ierte pentru aceste opinii lipsite de cel mai elementar bun simt. Rugati pe un preot sa va indrume spre calea credintei si nu va bateti joc de acesti credinciosi. Va doresc sincer multa intelepciune si multa dragoste pentru semenii vostrii. Mai vroiam sa amintesc faptul ca aveti si mentalitate de comunisti, dincolo de faptul ca nu prea intelegeti ce inseamna sa ai credinta.Faceti gesturi care , cu suprindere, vin de la niste tineri care nu prea au avut legatura cu comunismul, dar vina e a parintilor vostri. Nu v-ati intrebat niciodata de ce ROmania este asa de blestemata sa traiasca in saracie desi are tot cei trebuie, toate formele de relief,clima buna, etc. Pai suntem popor credincios si atat. Pentru ca a fi ortodox, in traducere inseamna "drept credincios". Uitati-va la popoarele care au religie ortodoxa si va dati seama cit de bine traiesc oamenii din aceste tari. Cele mai dezvoltate tari nu au religie ortodoxa. Nu va da de gandit acest lucru. Indreptativa fata catre DUmnezeu si poate si noi o s-o ducem mai bine. Dumnezeu sa va tina aproape de EL.

Răspunde acestui comentariu

Ceea ce face grupul respectiv de politisti este absolut normal si benefic intr-o tara crestina. In conditiile unei profesii foarte dure trebuie sa-si asigure resurse psihologice si spirituale pentru a rezista. Ar trebui indemnati cit mai multi sa se inscrie in asociatii asemanatoare iar preotii ar trebui sa-i sprijine in mod calificat. Ironiile sunt deplasate daca nu chiar prostesti.

Răspunde acestui comentariu

Meseria de politist nu este o meserie oarecare ai de suportat anumite reguli si trebuie sa dai dovada de o anumita conduita.Politistii nu au voie sa faca parte din partide politice sau sa-si faca publica simpatia politica. Acelasi lucru si despre secte. Ce mai cauta acesti oameni in politie,sau sa plece la buletine.Nu ai ce face sunt anumite situatii cand trebuie sa vorbesti urat, in anchetarea infractorilor grei daca nu folosesti limbajul lor, santajul sau amenintarea nu obtii rezultate, te sfideaza infractorul.

Răspunde acestui comentariu

Intr-o tara majoritar crestina, acest lucru este normal.Sunt oameni care vor sa isi faca meseria cit mai bine.Poate ca ar trebui ca toti politistii sa se inscrie in aceasta asociatie.Aceasta tara ar arata altfel. Apropo, acestia nu sunt sectanti.Cultul baptist este recunoscut prin legea cultelor din Romania.De altfel cine doreste sa se uite in istorie va vedea ca baptistii sunt o aripa a Reformei.Sa ii numesti pe protestanti sectanti, e o gresala destul de mare. Acesti oameni trebuie incurajati si sprijiniti.SOLI DEO GLORIA

Răspunde acestui comentariu

"Mai vad scris de "Pocaitul"- cancerul sectant-(...)" Mai draga d-le GMG, fii atent ca nu stii despre ce e vorba. NU eu am scris propozitia "cancerul sectant", ci am pus un semn de intrebare! Ce am scris acolo era un REPLY la un articol scris de unul numit Dan. El a zis asta, nu eu. In articol am mustrat atitudinea nu a ortodocsilor, demni de tot respectul, ci a "ortodocsilor", adica crestini doar cu numele. Fii mai atent mai pe viitor!

Răspunde acestui comentariu

Subiectul este interesant si de actualitate. Romania e cunoscuta pentru coruptie. Articolul incepe NORMAL, dar in a doua parte e cuprins de naravul persiflarii (Made in Romania). Oricum, autoarea merita aprecieri pentru abordarea subiectului.

Răspunde acestui comentariu

Pe vremea cand crestinul de azi Abraham era seful Politzio-Militiei si a pus umarul la daramarea B.C.R.la care dobanda pentru prosti era 150% , dar pentru domnia sa de numai 15% , a aparut la TV. acuzand presa care a afirmat ca a luat 300 de milioane (bani de atunci....)cand dansul a luat numai 200 de milioane . Rusine celor din presa de atunci.Invidiosilor.....Acum daca s-a pocait rezolva si banca Religiilor.

Răspunde acestui comentariu

vai de noi cu asa politisti. pai daca la politista aia i-a venit rau in sala ce face in misiune? multe din astea s-au angajat in politie in ultimul timp. pocaitul ala de agent vorbeste de militie ca instrument al terorii? nu ii e rusine? ca uscaturi au fost si atunci si sun t si acuma e clar, dar inainte de 89 puteai circula seara pe strada fara probleme aveai o siguranta, acum circula politia cu masini in fuga calului nici gand sa vada ce e pe stada numai daca ii suni la 112 (daca ai cu ce si daca poti) nu mai vezi o patrula prin cartiere. si hotii si talharii stiu asta.politistii astia daca vor sa adere la vreo secta sa o faca in particular nu asa cum o fac astia.. JENANT ! vai de noi.... mai trebuie si DIE si SRI si altii sa faca asa si suntem "rezolvati"....

Răspunde acestui comentariu

Daca nu atunci asta e sigur o minciuna. Militieni cu frica lui Dumnezeu? Poate se roaga, dar sigur pentru spagi mai mari si cat se poate de dese.

Răspunde acestui comentariu

Articol interesant, care capteaza atentia de la bun inceput. Pacat ca nu pastreaza o atitudine echidistanta pana la final. Sunt de acord cu Ciprian, ca nu pot fi numite secte niste culte CRESTINE recunoscute prin lege in Romania. De fapt, de ce nu politisti pocaiti ? Cred ca prea multi nu inteleg ce este de fapt pocainta si folosesc sintagma ca pe o batjocura. Pocainta reprezinta sincerul regret pentru o stare sau fapte contrare moralei crestine , regret exprimat public si urmat de o totala schimbare a modului de viata. Nu trebuie sa fii neaparat baptist,ortodox,catolic,reformat,etc...ca sa fii cu adevarat pocait. Nu numele, ci viata vorbeste de la sine... Daca toti militienii, politicienii si liderii religiosi s-ar fi pocait inaintea lui Dumnezeu si a natiunii, in cei 17 ani de la Revolutie, cum ar arata acum Romania ? Felicitari pentru cei care nu se tem sa traiasca si sa lucreze pe baza convingerilor lor crestine. Prefer articole despre schimbarile pozitive din societatea noastra, decat doar maruntisuri negative sau scene de coruptie si minciuna.

Răspunde acestui comentariu

Mai rara situatia in care citatele dintr-un articol sunt mai coerente si de bun simt decat textul autorului! Daca d-ra/d-na care semneaza articolul nu ar fi demarat initiativa aceasta sub semnul pasiunii anti-evanghelice (sau in ton cu celelalte articole -- in general triste si pline de cinism -- din palmaresul recent), poate ca ar fi fost tentata sa traga, la sfarsitul "anchetei jurnalistice", o cu totul alta concluzie despre valoarea unor convingeri spirituale si morale in exercitiul functiunii publice. Nu de alta, dar nici dumneaei si nici altii care-i tin isonul nu par a da solutii incurajatoare pentru societatea romana (cea cu "inmuierea oaselor", recomandata calduros de florin, e in cel mai bun caz simplista si in cel mai rau caz iresponsabila).

Răspunde acestui comentariu

VA PROPUN SA NE EXPICATI MAI MULTE EU SUNT PRESEDINTE DE SINDICAT LA INSPECTORATUL DE POLITIE JUDETEAN PRAHOVA POATE REALIZAM CEVA BUN PENTRU SOCIETATEA CIVILA SI PENTRU PROFESIA DE POLITIST CU DEOSEDITA STIMA FLORIAN IONITA

Răspunde acestui comentariu

Felicitari domnule Ionita pentru atitudinea dvs. si pentru preocuparea ce o manifestati pentru colegii dvs. Site-ul organizatiei respective este www.cparo.ro. Ei fac parte dintr-o retea internationala de organizatii ale politistilor crestini, organizatii a caror activitate este foarte apreciata si sustinuta de catre conducatorii de politie din cele mai multe state apartinind lumii civilizate. Exista, deasemenea, organizatii care ofera instruire si asistenta specializata pentru politisti in ceea ce priveste adeziunea efectiva la standardele etice si la practicarea unei vieti profesionale si personale morale, organizatii pe care le puteti gasi si pe internet dar si cerind referinte la departamentele centrale specializate(instruire, colaborare internationala) ale politiei.

Răspunde acestui comentariu

Ce frumos sa vezi politisti cu frica de Dumnezeu. Sa vezi ca din cauza credintei in Iisus, Fiul lui Dumnezeu, viata lor s-a schimbat in bine. Nu mai sunt ei insisi "infractorii", nu mai iau mita, sunt corecti in datoria pe care o au, fac dreptate fara partinire; sunt oameni integri, cu caracter in care poti sa ai incredere. Daca si infractorii l-ar cunoaste pe Iisus si viata lor ar fi schimbata. Va recomand: www.bibliaortodoxa.ro www.gotquestions.org/Romana www.sermonindex.net