VEREIN Demokratische Euro-Observator für Kunst-Kultur-Sozialpolitik. Foren-Übersicht

VEREIN Demokratische Euro-Observator für Kunst-Kultur-Sozialpolitik.
REVISTA EURO-OBSERVATOR

Vineri, 15 Iunie 2007 Anmeldungsdatum: 28.01.2007 Beiträge: 20 Wohnort: Germania

http://europacrestina.siteboard.de/images/avatars/europacrestina/173329057645bd3f2a2275b.jpg

Un alt adevar despre fenomenul Piata Universitati!

 

Octavian Mihaescu VEREIN Demokratische Euro-Observator für Kunst-Kultur-Sozialpolitik. Foren-Übersicht -> Octavian Mihaescu

 

Pentru prima oara in 17 ani, TVR sa "milostivit" invita in studio persoane implicate in declansarea fenomenului, victimele regimului criminal comunisto-bolsevic iliescian. Nu sunt singurele victime nici ceei mai reprezentativi cum se sutine eroant in România si azi dupa 17 ani. Trebuie sa recunoastem meritele lui Dinca si Maries dar in acelasi timp sa nu trecem cu vederea compromiterea manifestatiei, care se pare ca atât in acele zile cât si in eventualitatea unui proces contra regimului Iliescu, este posibil sa dea dreptate regimului orpesor.


In primul rând nu Dumitru Dinca si Maries sunt initiatori demonstratiei din Piata Universitati , cine doreste pot pune la dispozitie dovezi zdrobitoare. Dinca a jucat un rol foarte important în declansarea demonstratiei, care sa hotarât la (..!), unde si Dinca a fost prezent, asumându-si rolul care se potrivea de minune, dat fiind si iesirea in fata pe baricada din 21 Dec 89 (a activat lânga mine cu Dan Iosif in aceea zi). Cu toata alura sa de revolutionar, Dinca nu reusea mobiliza o masa de oameni si instruita pe deasupra. Trebuie declansata scânteia, unde aceasta a fost opera grupului Mansarda din care am facut parte si, in care am fost implicat. Despre aceasta scânteie, nimeni nu mai vorbeste in România, noii am denumito atunci, desigur diplomatic "lovitura sub centura data fesenistilor", în realitate am raspuns diversiunilor boslevice cu o diversiune, care ne-a reusit de minune, dovada ca si azi dupa 17 ani se vorbeste de aceea demonstratie intrata in istorie ca o lupta anticomunsita, mentionata si de Raportul Tismaneanu, ca sa nu mai vorbesc de istorici precum dl Alex Mihai Stoenescu, ce o trateaza cu seriozitate si profunzime. Dinca a fost lasat cu protavocea in Piata Unvi (in aceea zi, prima), neresuind aduna mai mult de 100 de tinerii. Mansarda a plecat spre A, rântors spre V, provocat, iritând populatia. Eu impreuna cu Ion Radoi si dr Ciobanu, reântorsi din punctul A si V, îi vom sopti lui Dinca parola, sloganurile, in fapt ordonasem "dai drumul am minat terenul" Din aceasta clipa Dinca prin portoavoce (l-am fotografiat special), isi schimba subit discursul, prin care atrage demonstranti,interesul revolutionarilor alatura, fiind iritati peste masura de cele auzite. Aceasta este radacina fenomenului denumit azi Piata Unviersitati. Din aceasta clipa Dinca devine eroul pietei, titul pe care il merita, a jucat un rol de foarte mare improtanta in prima faza.


In a doua faza au intrat in actiune studentii,parte a grupului Mansarda, care activa prin centrele universitare, mobilizând studentimea ce sa alaturat, la inceput timid. In ajutor ne-a venit George Serban cu Proclamatia de la Timisoara, care va suda sutdentimea cu demonstranti , putini la numar si nesmenicativi (nu exista suportul moral al intelctualitati), ce a oferit coerenta si un program al demonstratiei.


Grupul Mansarda va intari demonstratia pâna a se altura studentimea si intelctualitatea cu grupul Neamt si Iasi ce vor cade si victime in 24 Aprilie 90, zi din care fenomenul va lua amploare, tot Mansarda este autoarea lozincilor scrise cu vopsea rosie, ceea care va oferi bonuri de masa la CantinaS din.P.R. Cel care va scrie cu vopsea rosie acele lozinci, il revad in filmul documentar a lui Stere Gulea, dar de rolul jucat de acesta nu se vorbeste un cuvânt.


Din aceasta clipa Mansarda, membrii activi ai OT-PNTCD,condusa de Ion Radoi, intra in campania electorala, fiind nevoita retrage din piata, dealtfel nici nu puteam activa vizibil dat fiind ca eram activi intr-o formatiune politica. Este de rpisos sa reamintesc faptul ca cu Dinca nu se mai putea colabora, cu toate ca venea zilnic in birourile noastre,unde era adapostit, hranit, spalat, impreuna cu totii ceilanti demonstranti. Mansarda a jucat un rol foarte important in asistarea si ajutorarea demonstrantilor pana in ultima zi de 13 Iunie 90, personal am cunostinta in detaliu pentru ca am fost implicat in actiune, fiind mâna dreapta a lui Ion Radoi si Puiu, prin urmare aveam cunostinta de tot ce misca.


Ultima faza a fenomenului este cumplit de falsificata si azi dupa 17 ani. In 24 Mai 1990, se hotareste retragerea din Piata, pe baricada ramâne Dinca, Maries si Octavian Radulescu, care se incapâtâneaza si acuza de tradare pe toata lumea. Demonstratia lui Dinca si Maries revine la numarul sau initial format din persoane nu tocmai reprezentative, extrem de vulnerabile, care sa fim sincer compromiteau iremediabil intreaga manifestatie, frumusetea si profunzimea spirituala a acestiea. Ajunsese sa puna pe schela improvizata din fata TN, copii ai strazi, fugiti in pijama de la orfelinate, debili mintali, personal am vazut nu odata (treceam zilnic prin piata, dimineata si noaptea) aceast aspect deprorabil. In aceasta faza cu Dinca Maries si O R, nu se mai putea dialoga, se considerau infailibili, singuri eroi ramasi pe baricada , tradati monstros de toata lumea. Ce a urmat dupa 24 Mai pâna in ziua de 13 Iunie, este un alt component al manifestatiei, care a compromis premeditat demonstratia, iar azi Iliescu si Roman pot aduce dovezi cum ca acolo nu mai era vorba de o demnostratie reprezentativa ci autentici golani.


In anul 2005, Petre Roman va fi primul demintar român (dupa 15 ani) din aceea vreme care va nominaliza grupul Mansarda ,autor moral al manifestatiei, desigur in jargonul sau "antifascist", sau mai bine spus malefic. Petre Roman nu era iritat de Dinca si Maries cât de grupul Radoi, adica al nostru, respectiv Mansarda (vezi activitatea gr mansarda in lucrarile lui Alex Mihai Stoenescu, Loviturile de stat din Ro), nicinu se putea altfel, pentru ca pe noii ne cunostea din 12 Ianuarie 90, 28 Ian, surprizele ce le facusem, cerând vehement lui Corneliu Coposu sa termine cu grpul Mansarda, Coposu va da curs acestei cereri facute in data de 28 Ianuarie la MAN. Dupa mineriada grupul Mansarda este decapitat intern de Coposu, extern de catre clica kgbista a lui Iliescu si Roman. PNTCD va plati scump aceasta decapitare imediat dupa evenimente, lui Coposu se intinde o alta cursa, respectiv ceea GDS-AC, din care rezulta maleficul CDR. In data de 28 Ianaurie 90, Roman îi va face o promisiune lui Ion Iliescu, anume cum ca îi va pune PNTCD pe tava, promisiune pe care Coposu o auzise si el cu urechile sale, insa din pacate inutil al mai avertiza sa tina cont, pentru ca el vedea altfel politica. Ulterior imi va destainui (recunoaste infrângerea), erorile comise.


In mare acestea sunt faptele la care am luat parte, ele nu sunt adevar absolut, insa o parte din intreg adevarul mai mult ca sigur vor fi.


In incheiere revin la dezbaterea de la TVR din seara de 14 Iunie 2007. Il revad pe Dinca albit, putin mai instruit, stapânind termeni, dar care îsi va da in petic. Maries a ramas incontinuare cu un cap deaspura lui Dinca, care vrem sau nu acepta, ramâne o figura importanta caruia se cuvine cinstea cuvenita. Cu toate acestea nu am întels motivul pentru care nu a fost lasat vorbi reprezentantul studentilor, ce incepuse expune parte din acest adevar expus de mine mai sus. Inclusiv Dinca va interveni brutal, se temea de ceva,altfel nu imi explic interventia sa. Moderatoarea, o fatuca care nu cred sa fie capabila depasi statura de ospatarita , nu doar ca era interesata da citat din Iliescu ci a lasa in coada de peste întreaga dezbatere, care asa cum stim tot o tiganie a iesit, aflarea adevarului se va dezbate inca 17 ani.


Octavian Mihaescu

_________________
Christliche Europa Kunst - Kultur - Sozialpolitik.

DIALOG INTERCULTURAL ROMANO-GERMAN

http://europacrestina.zweipage.de/

http://europacrestina.siteboard.de/europacrestina-about149.html