Realitatea.NET

www.realitatea.net/protestele-din-chisinau-ar-fi-facut-prima-victima--un-tanar-care-a-murit-dupa-ce-a-fost-batut-de-politie_494311.html

Duminica, 12 Aprilie 2009

 

Protestele din Chişinău ar fi făcut prima victimă, un tānăr care a murit după ce a fost bătut de poliţie

Protestele din Chişinău ar fi făcut prima victimă, un tānăr care a murit după ce a fost bătut de poliţie

Valeriu Boboc, un tānăr de 23 de ani, care fusese arestat după evenimentele de la Chişinău, din această săptămānă, a decedat la poliţie, potrivit familiei sale, citată de site-ul antiguvernamental Unimedia.

Familia nu cunoaşte cu exactitate cauzele decesului, dar consideră că tānărul a murit după ce a fost bătut cu cruzime de către poliţie, deoarece corpul acestuia era plin de vānătăi.

Versiunea oficială a poliţiei este că tānărul s-ar fi intoxicat cu fum īn timpul acţiunii de protest din 7 aprilie. "Valeriu a fost arestat marţi, dar noi am aflat despre acest lucru abia vineri", a declarat Marcel Boboc, fratele victimei. Valeriu Boboc era căsătorit şi avea un copil de un an şi jumătate.


Şi liderul partidului de opoziţie Alianţa Moldova Noastră, Serafim Urechean, vorbise despre o victimă, fără a-i da numele. Potrivit lui, era vorba despre un tānăr de 23 de ani din comuna Bubuieci, municipiul Chişinău, "omorāt īn torturi la poliţie". Potrivit RADOR, Urechean şi-a exprimat dezamăgirea faţă de atitudinea unor organizaţii europene cu privire la modul īn care puterea comunistă a ales să gestioneze situaţia.


"Situaţia se īnrăutăţeşte. Au apărut primele jertfe - omorāţi īn torturi la poliţie - un tānăr din comuna Bubuieci, de aici, din municipiul Chişinău, de 23 de ani. Este regretabil că nu toţi din UE īnţeleg comportamentul tovarăşului Voronin. Le-aş dori şi eu lor cāte un preşedinte comunist şi atunci poate ar īnţelege mai mult", a spus Urechean.

Citeşte şi povestea unui tānăr care a fost bătut cu cruzime de autorităţile de la Chişinău