HKBD.jpg

http://krisakgb.wordpress.com/2008/01/08/serafim-urechean-se-considera-moldovean

Marti, 8 ianuarie 2009

 

Serafim Urechean se considera moldovean…

Personaj periculos, fara principii morale gata pentru orice in realizarea scopurilor sale. Actualmente isi creaza imaginea de roman si aparator al valorilor nationale. Asa este oare?

Serefim Urechean - a detinut functii inalte in nomenclatura comunista. A absolvit Scoala Superioara de partid(ВПШ) de la Leningrad. A fost instructor al CC al PCM, secretar al Comitetului Raional Briceni a PCM, presedinte al executivului raional Anenii Noi. A marturisit in repetate randuri in presa ca pana in prezent intretine legaturi si se consulta cu Ivan Bodiul. A fost lider sindical in perioada guvernarii agrariene, fiind implicat in privatizarea ilicita a patrimoniului acestei organizatii. In 1994 si in 1995 este numit, de catre ex-presedintele Mircea Snegur, prin decret prezidential, in Functia de primar general al Capitalei. In 1999 si 2003 a redevenit primar prin falsificarea alegerilor. Toate computerile unde se faceau calculele electorale, au fost deconectate pentru o perioada de timp.

Mandatul sau de edil al Chisinaului este marcat de implicarea intr-o serie de afaceri ilegale care i-au creat faima de functionar corupt. In preyent se afla sub urmarire penala. Fapt ce poate fi si un avanaj in invinuirea puterii bolsevice dela Chisinau in perspectiva alegerior din 2009. A creat una dintre cele mai puternice retele cu caracter mafiot care  a saracit continuu Chisinaul. Este in legatura directa cu gruparea criminala “Kitaet”. Pe parcursul anilor i-au fost deschise dosare de coruptie care insumeaza sute de milioane de dolari. Este cunoscut faptul ca este unul dintre cei mai bogati oameni din RM, care si-a facut averea in urma exercitarii traficului de influienta, privatizarilor ilegale, acordarii de licente, trucarii unor tendere, precum si a estorcarilor si luarilor de mita. Coruptia din cadrul primariei Chisinau a fost semnalata in repetate randuri de catre investitorii straini. Informatii similare au fost publicate in anularea Congresului Statelor Unite “International Corruption Act”.

Deciziile luate de S. Urechean au stat intotdeauna sub semnul influentei consilierului sau V. Vascu, a vicepresedintelui A.Turcanu, a omului de afaceri M.Sor. Orice decizie a lui Urechean nu era luata fara consultarile cu consilierul sau in probleme de planificare politica Vitali Andrievski. Reamintim, ca acest Andrievski a fost unul din fondatorii si ideologii Interfrontului, consilier netitular al ex-presedintelui Petru Lucinschi, unul din autorii (impreuna cu Eugen Sobor, Mihai Petrache, Mihail Plamadeala s.a.) ideii republicii prezidentiale, copresedinte al miscariiefemere “Republica”, agent de influienta al FSB in RM si confident al lui Igor Smirnov si Vladimir Antiufeev. Tot el a fost si unul din redactorii defunctului ziar “De Facto” si mentorul fundatiei “Socium-Moldova”.

S. Urechean este decorat cu ordinul “Sf. Dumitru” de gradul II, acordat de Alexii II, PatriarhulIntregii Rusii, Cu ordinul “Serghii Rodonejskii” de gradul II, acordat tot de Patriarhul rus. }n aprilie 2004 Putin a pregatit sa-l decoreze cu ordinul “Drujba”, dar Urechean nu a mai plecat in vizita la Moscova.

In iunuie 1998, Urechean, impreuna cu Braghis si Untila, au fost initiati in loja masonica “Marele Orient al Frantei”, filiala italiana. Toti trei viziteaza cu regularitate sedintele Lojii masonicedin RM, condusa pe atunci de marele maiestru Anatol Koman, cu sediul in incinta Euro Credit Bank.

A fost mai multi ani membru al Guvernului si a votat cuminte toate hotararile de pomina: impotriva inregistrarii Mitropoliei Basarabiei; pentru instrainarea teritoriului national de la Palanca, Basarabeasca, Giurgiulesti si in alte localitati; impotriva introducerii religiei in scoala si multe multe altele.

Din 2002 a devenit favoritul Moscovei pentru alegerile locale din 2oo3, apoi pentru alegerile parlamentare din 2005, dupa incetarea finantarii din SUA, ca urmare a cochetarii cu Moscova si Smirnov. Se dorea alegerea lui, cel putin la nivelul declaratiilor, in calitate de presedinte al RM in locul lui Voronin. Era alaturi de Braghis si Diacov, in legatura permaneta cu ambasada Federatiei Ruse la Chisinau. Incepand cu 2003, s-a deplasat in repetate randuri la moscova unde a avut o serie de intrevederi secrete cu inalti demnitari rusi, intre care Dmitri Kozak, Boris Grizlov, Veaceslav Trubnikov, Iurii Luscov si Chiar Vladimir Putin. In cadrul acestor intrevederi Kremlinul l-a asigurat de intreg sprijinul (inclusiv financiar) in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 6 martie 2005, el a promis, in schimb, federalizarea RM dupa un plan tip Kozak, mentinerea armatei ruse de ocupatie in raioanele din stanga Nistrului, neadmiterea aderarii R. Moldova la NATO.

Este in cardasie deschisa cu regimul anticonstitutional si criminal de la Tiraspol, iar cu Smirnov este in relatie de prietenie, felicitandu-l oficial de mai multe ori cu ocazia zileide nastere sau a altor “sarbatori”.

A refuzat sa autorizeze manifestatiile de protest din iarna - primavara anului 2002, oferind, in acest fel, puterii comuniste prilejul de a-i persecuta pe manifestantii anticomunisti si cerand chiar, in sedinta deschisa de guvern din 30.01.2002 si in sedinta primarieidin 4.02.2002, tragerea la raspundere a liderilor PPCD pentru organiyarea protestelor anticomuniste. In septembrie 2003 refuza de asemenea sa autorizeze pichetarea ambasadei ruse. impotriva refuzului Federatiei Ruse de a-si retrage armata de ocupatie de pe teritoriul RM. In ianuarie 2004 refuza sa autorizeze mitingul de protest organizat de PPCD impotrivaregimului dictatorial Voronin.

Flux, 17 februarie 2005 (cu modificari adaptate la situatia actuala).

NO COMENT:

Radio Europa Libera:

“Unii lideri … ai Blocului “Moldova Democrata” … nu merita sa fie numiti oameni politici si as fi ingrozit daca asemenea oameni ar deveni oameni de stat la conducerea Republicii Moldova”  Vladimir SOCOR, septembrie 2004.

Komersant Plus:

KP: Raspundeti va rog: va considerati roman sau moldovean? Vorbiti in limba romana sau moldoveneasca? Sinteti pentru acordarea limbii ruse statut de a doua limba de stat?

S.Urechean:

Ma consider moldovean…

Vorbesc cateva limbi, inclusiv in limba de stat. Dar cum se numeste aceasta, uitati-va in Constitutia statului nostru. Acolo totul e scris foarte clar.

Cat priveste NATO…, potrivit Constitutiei, tara noastra este neutra, de aceea ea nu poate sa intre in NATO.

In ceea ce tine de limba rusa:… In opinia mea, in aceasta chestiune trebuie organizat un referendum national bine pregatit, intru cat tinem minte cu totii la ce a condus deciziile pripite de la inceputul anilor ‘90…”

 

KP, 8 octombrie 2004

 

 

3 Răspunsuri

 

 

  arhip

Serafim Urecheanu vorbeste citeva limbi ? Da eu credeam ca el nu vorbeste niciuna !

 

  pe ianuarie 11, 2008 la 2:26 pm http://1.gravatar.com/avatar/1783de7526bd162d822be4ecdbf0c50f?s=48&d=identiconHKBD

Poate citi cursiv de pe hartie :)

 

  pe ianuarie 11, 2008 la 3:13 pm http://1.gravatar.com/avatar/513512df5b270b65ee38381d0e4c5608?s=48&d=identiconatlet

Cind era transmisiunea in direct la radio din Parlament mai ascultam uneori frinturi de ce se discuta acolo. Nu am avut impresia ca citea asa de cursiv precum zici. Ori Urecheanu, ori Voronin e totuna. Urecheanu e poate chiar mai periculos ca lumea inca n-a gustat din el si multi il mai cred patriot. Ma gindesc si la elita noastra culturala gen Dabija, Cimpoi, Vieru si altii care-s gata sa-i pupe si mina si curul si sa-l prezinte ca si pe cel mai adevarat opozant.