Ziua Logo

www.ziua.ro/news.php?data=2009-03-30&id=24533&kword=Protest+al+revolutionarilor+

Nr. 4499 de luni, 30 martie 2009

 

Revolutionari furiosi

 

Sedinta cu scandal la Primaria Capitalei: "Noi v-am votat, voi ne-ati furat. Trageti in noi. Securistilor!"

 

Proiectul Dambovita Center a fost aprobat de consilierii Capitalei

 

Un grup de revolutionari a o oprit pentru cateva minute sedinta de luni, 30 martie, a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Potrivit hotnews.ro, in timp ce un consilier general prezenta un proiect de introducere a tramvaielor de epoca in perioada sarbatorilor, 20 de revolutionari s-au ridicat de pe scaune si au scandat impotriva consilierilor: "Noi v-am votat, voi ne-ati furat. Trageti in noi. Securistilor!". Presedintele de sedinta Calin Murg a solicitat imediat interventia politistilor comunitari. Intre timp, protestele revolutionarilor au continuat. "Dati-ne spatiile. Pentru Popoviciu a fost teren, pentru noi nu este. Lasati smenurile si aranjamentele", a scandat unul dintre revolutionari.

Alti revolutionari cereau sa fie bagati in seama de autoritati: "De 20 de ani ne ignorati; sa va fie rusine". Intrebati de ce protesteaza, revolutionarii si-au prezentat doleantele: de la drepturi banesti, un monument pentru revolutionari si spatii comerciale sau locuinte. "De ce protestez? Eu sunt cel care s-a ocupat de transmisiunea de la sediul CC. Ne vrem drepturile", a declarat un revolutionar. "Eu mor de foame", a spus un alt protestatar. Intre timp, unii dintre revolutionari au fost scosi de politisti pe holurile Primariei. Dupa cateva minute, situatia s-a calmat si sedinta de consiliu a continuat.

 

Cea mai inalta cladire din Romania

Consilierii Capitalei au aprobat, luni, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) privind construirea complexului Dambovita Center, in cadrul unei sedinte cu proteste din partea societatii civile si acuze reciproce intre grupurile de consilieri. Proiectul a obtinut 28 de voturi "pentru", cu unul mai mult decat numarul necesar pentru a fi aprobat. C onsilierii PSD si PNL au votat "impotriva", iar cei ai PDL, sustinatori ai proiectului, i-au acuzat pe liberali de duplicitate si campanie de imagine, invocand faptul ca proiectul a fost aprobat de guvernul Tariceanu, in 2007. In sala de sedinte au fost prezenti si reprezentanti ai societatii civile, care s-au opus proiectului si au anuntat ca intentioneaza sa atace in instanta decizia CGMB.

Proiectul Dambovita Center va fi realizat, in mai multe etape, pe o suprafata totala de peste 550.000 de metri patrati. Mai intai, vor fi realizate, pe 39.500 de metri patrati, spatii rezidentiale si de birouri. Apoi, un centru comercial de 132.000 de metri patrati, hotel si casino, toate pe 40.000 de metri patrati, iar in final un supermarket, pe o suprafata de 28.000 metri patrati, plus o parcare cu circa 3.000 de locuri. Potrivit acestui proiect, cea mai inalta cladire din Bucuresti si din Romania, cu 34 de etaje si 155 metri inaltime, ar urma sa apara pe malul Dambovitei. Tot acolo vor fi construite alte doua turnuri, cu 26 si, respectiv, 30 etaje. Proiectul va fi realizat de Compania Plaza Centers, care detine 75% din Dambovita Center. Statul are o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, iar restul este al grupului turc Kucuk.

La sfarsitul lunii februarie, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii, Ioan Andreica, a declarat, in cadrul unei dezbateri, ca primele cladiri ale proiectului Dambovita Center din Capitala ar putea fi date in folosinta in 2011-2012, iar intregul ansamblu, in 2015. Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului (CTUAT), numita de primarul Sorin Oprescu, a aprobat proiectul pe 12 noiembrie 2008. Arhitectii din Bucuresti sunt de parere ca proiectul Dambovita Center, prin suprafata construita prea mare, va crea o presiune greu de tolerat asupra terenului si va perturba panza freatica.

 

Z.O.

 

 

Comentarii:

 

Petre S
2009-03-30 19:44:39

Oare i-au scandat revolutionarii si numele lui Basescu?

Vreti o revolutie adevarata? Foarte bine. incepeti doar cu canalia securista .la 3 Coceni, noul Ceausescu, arhitectul actualei restauratii securiste si fostul aliat al llici (ala cu "revolutia" pentru care erati gata sa va dati viata, baiet!).

danie1
2009-03-30 20:02:02

Re: Oare i-au scandat revolutionarii si numele lui Basescu?

La 2009-03-30 19:44:39, Petre S a scris:
> Vreti o revolutie adevarata? Foarte bine. incepeti doar cu canalia securista .
 
ce legatura are sula cu prefectura

Liviu2002j
2009-03-30 23:04:41

Deci se va face pana la urma ...

Iar Sorin trebuie sa-si plateasca politele !!!

Danny
2009-03-31 03:51:49

Re: Oare i-au scandat revolutionarii si numele lui Basescu?

Ce legatura are sula cu prefectura?

Amindoua vin de la o minte bolnava. Vezi prima postare.
Si nu stiu ce are cu Oprescu. Doar "canalia securista" e ta-su", generalu'