BLOCUL NAȚIONAL AL REVOLUȚIONARILOR

- 1989 ROMÂNIA -

                       H.J. Nr. 1 / P.J. / FED. / 20. 02. 2003 și Nr. 2 / P.J. / FED. / 14.01.2004

                                              - Tribunalul București - Secția 3 Civilă -

                                                Președinte  Tel :  0722.303.592, 0268/410212

 

COMUNICAT DE PRESA

 

Blocul National al Revolutionarilor 1989 Romania isi exprima public sustinerea fata de institutiile statului de drept pentru care a luptat in 1989 si nu este  de acord cu presiunile care se fac de unele ONG-uri asupra acestora, in ceea ce privesc adevarul despre Mineriada si Revolutie si implicarea dlui Ion Iliescu in aceste chestiuni.
Precizam ca vom lua aceeasi pozitie fata de oricare alt revolutionar acuzat pe nedrept, inainte ca justitia sa se pronunte definitiv si irevocabil.
In virtutea dreptului la o justitie corecta care exista in orice stat de drept cu pretentii de stat european, consideram ca dl Ion Iliescu, atat in calitate de fost sef de stat cat si de simplu cetatean si revolutionar se bucura de prezumtia de nevinovatie pina la finalizarea cercetarilor in dosarele Mineriadei din 13 -15 iunie 1990 si Revolutiei din decembrie 1989.
Referitor la scrisoarea deschisa aparuta in ultimele zile in presa centrala si atribuita in mod eronat Blocului National al Revolutionarilor 1989 Romania, facem urmatoarele precizari: dl. George Costin nu poate face declaratii oficiale in numele Blocului, acesta avind, in urma Congresului Extraordinar desfasurat in data de 26.07.2007, la Brasov,  calitatea de simplu membru al federatiei, calitate asumata de dl George Costin prin semnarea unui proces verbal in acest sens.
In acest context, sustinem ca afirmatiile dlui George Costin ii apartin in totalitate si nu reprezinta pozitia oficiala a Blocului National al Revolutionarilor 1989 Romania, ci interese politice ascunse, de care ne delimitam categoric.

 

Presedinte,                                     
MAIOR Lazar Dorin

Presedinte Executiv,
BUCUR Mircea

Presedinte Consiliul National,
DUTA Vasile

Primvicepresedinte executiv,
IVANOVICI Constantin Bebe

Secretar general,
CURTA Gheorghe