1
Miercuri, 14 februarie 2007

 

40 de revoluţionari noi

Aceştia au primit ieri certificatele din mîna ministrului secretar de stat pentru revoluţionari, Petrişor Morar

Braşovul are 40 de revoluţionari noi. Aceştia şi-au primit ieri certificatele înmînate de ministrul secretar de stat pentru revoluţionari, Petrişor Morar, cel care le-a adus la cunoştinţă posesorilor de certificate că termenul de depunere a solicitărilor de preschimbare s-a prelungit pînă la finalul lunii martie.

Parchetul Militar face verificări


40 de braşoveni au devenit de ieri revoluţionari cu acte în regulă. Aflat la Braşov, secretarul de stat pentru revoluţionari, Petrişor Morar, le-a acordat acestora certificatele care le atestă calitatea de revoluţionari. Totodată, ministrul-secretar de stat le-a adus la cunoştinţă celor care nu şi-au depus cererile de preschimbare a vechilor certificate că termenul pentru solicitări a fost prelungit pînă la 31 martie 2007. Morar a mai promis că va face toate demersurile necesare pentru ca acele persoane care deţin certificate de revoluţionar, dar sînt suspectate că au făcut poliţie politică să fie cercetate. „S-ar putea să avem surpriza să constatăm că unii dintre cei care au primit certificate de revoluţionar au făcut poliţie politică“, a declarat ministrul secretar de stat. El a cerut Parchetului Militar să facă verificările de rigoare. Celor care au beneficiat ilegal de pe urma statutului de revoluţionar li se va anula certificatul. În această acţiune va fi implicată şi Casa de Pensii care va trece la recuperarea sumelor acordate falşilor revoluţionari pe perioada în care aceştia au beneficiat de certificat.

3.000 de gratuităţi pe liniile RAT


Pe de altă parte, primarul George Scripcaru, uimit de numărul mare de persoane care beneficiază de gratuităţi pe mijloacele de transport ale RAT Braşov, a anunţat că va sesiza conducerea regiei de transport să facă o verificare atentă a distribuirii gratuite a abonamentelor. Primarul spune că, în prezent, aproximativ 3.000 de persoane beneficiază de gratuitate pe liniile RAT, în condiţiile în care, după estimările lui Petrişor Morar, în Municipiu sînt cam 300 de revoluţionari cu acte în regulă. „Cine este reconfirmat cu acte în regulă poate beneficia de gratuitate. Cine nu, să uite de lucrul ăsta, cel puţin atît cît sînt eu primar“, a declarat ieri Scripcaru. Ministrul secretar de stat mai spune că în Braşov nu ar avea cum să existe mai mult de 600-700 de revoluţionari, în total.

de: » Mihaela PARGHEL