Realitatea.NET

Miercuri, 14 Februarie 2007

 

O nouă amānare īn procesul lui Emilian Cutean

Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a acordat, miercuri, o nouă amānare īn procesul īn care deputatul PSD Emilian Cutean este acuzat de trafic de influenţă, deoarece avocatul acestuia este bolnav.

Procesul s-a amānat pentru 21 februarie, după ce asistenta apărătorului lui Cutean a depus īn instanţă acte ce dovedesc imposibilitatea avocatului de a veni la proces.

Cutean a fost trimis īn judecată de procurorii anticorupţie pentru săvārşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia sa şi pentru abuz īn serviciu contra intereselor publice.

Curtea de Conturi a depistat că, īn calitate de fost şef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, Cutean ar fi transferat ilegal, īn conturile Asociaţiei sale de Revoluţionari, 3 miliarde de lei vechi. Mai exact, Emilian Cutean ar fi folosit banii īn interese personale, Asociaţia Club 22 fiind īnregistrată la domiciliul acestuia. Procurorii spun că Emilian Cutean ar fi dispus plata acestor bani īn contul asociaţiei, la scurt timp după ce a fost eliberat din funcţia de secretar de stat.

Sursa: Realitatea TV