Ziare com.jpg

Marti, 18 Decembrie 2007

http://www.ziare.com/_files/Image/news/198/picture_archive_197836.jpg

9 colaboratori ai Securitatii si-au pierdut certificatele de revolutionar

Patru luptatori si cinci eroi martiri, care au primit verdict de colaborare cu Securitatea sau au facut politie politica inainte de 1989, vor ramane fara certificatele de revolutionar, care le vor fi retrase, transmite NewsIn.

"E o prevedere legala. Cei care au facut politie politica nu au voie sa primeasca certificat de revolutionar. S-a mers la toate dosarele celor care au depus cerere ori aveau certificate, am transmis CNAS si in acest moment, am primit rezultatele. Pe de alta parte, daca au si primit certificate li se vor retrage. Au fost deja trei, patru persoane care au cerut sa nu li se mai preschimbe certificatul. Sunt noua cazuri in care CNSAS a aratat ca sunt persoane care au colaborat", a declarat marti fostul secretar de stat, Petrisor Morar.

Cei noua sunt Vasiliu Florin Vlad Sebastian, Balaci Nicolae, Bratu Roman Filica, Dragomirescu Mihai Liviu, Gradinaru Dumitru, Behehuz Ioan, Mehedintiu Sandi, Zeana Corneliu si Gheorghe Trosca. Vasiliu Florin Vlad Sebastian este in prezent presedintele Asociatiei Revolutionarilor din Galati, iar Balaci Nicolae conduce o asociatie de revolutionari din Bihor.

"Celor in viata li se retrage certificatul, li se iau banii si li se intocmeste dosar penal pentru fals in declaratii pentru ca ei au dat toti o declaratie pe propria raspundere ca nu au fost ofiteri sau colaboratori" a declarat presedintele Societatii Timisoara, Florian Mihalcea.

Sursa: Ziare.com

Autor: Elena Enache

Email: elena.enache@activesoft.ro