http://www.zonainterzisa.ro/images/logo.jpgwww.dezvaluiri.ro

Miercuri, 3 octombrie 2007

 

Revolutionarii constanteni cer deconspirarea impostorilor

Doru Copot

Ne-au trebuit 18 ani de zile ca sa ajungem sa ne intrebam cu adevarat cine sunt acesti revolutionari care in Decembrie 1989 au participat la ceea ce se numeste Revolutie. In ceea ce ne priveste, mai mult decat ceea ce s-a intamplat la Constanta in acele zile nici nu ne intereseaza. Si nu anume ceea ce s-a intamplat (nu prea s-a intamplat nimic spectaculos), ci care sunt aceia care, vezi Doamne, au luptat eroic pentru eliberarea neamului dobrogean de sub dictatura comunista si ceausista. Chestia este ca de atunci, din Decembrie 89, un mare contingent de oportunisti au reusit sa-si faca loc cu coatele intr-o casta privilegiata, poate pe nedrept, o casta a celor care au impresia ca schimbarile din 1989 au avut ca tinta crearea unei clase sociale, aceea de revolutionar.

http://www.zonainterzisa.ro/download/newaannounce/revo22007100307.jpgLegea 42, cea care le-a luat mintile multora prin beneficiile oferite celor declarati revolutionari, a produs in Romania un tsunami psihologic a carui maree a inghesuit in randurile revolutionarilor zisi autentici si o imensa masa de oportunisti care la momentele cele mai tensionate din perioada Revolutiei ori erau membri ai Securitatii sau ai PCR si stateau ascunsi, ori erau copii sugari, ori erau plecati din tara, ori....au vazut Revolutia doar la televizor. Acum, acestia au tupeul sa se laude si sa-si foloseasca drepturile dobandite prin frauda, minciu - na si falsuri, fapt care a trezit, cam tarziu ce-i drept, dezaprobarea celor care se considera revolutionari autentici. Cine a participat la evenimentele din Decembrie 1989 la Constanta? Oricum nu toti cei care au acum statutul privilegiat de Revolutionar. Multi dintre participanti au considerat, de bun simt, ca Revolutia nu era un bun exclusiv al unei anumite categorii de oameni, ea fiind benefica pentru tot poporul. Tocmai de aceea nu au considerat normal sa se manjeasca cu statutul de revolutionar. Cine a ocupat Casa Alba? Cine altcineva decat tiganii din Piata Chiliei veniti la jaf, multi PCR-isti veniti dupa cine stie ce dosare compromitatoare detinute prin birourile secretarilor de partid, gura casca si foarte putini oameni convinsi sa darame un sistem corupt.

Impostorii, la zid!

Sa discutam la concret pe Legea 341, care e in vigoare. Legea nu e ilegala, poate fi eventual proasta, dar e in vigoare. Se pare ca la nivelul organi zatiilor de revolutionari din toata tara exista un scop comun: eliminarea impostorilor. Una dintre modalitati este tragerea la raspundere penala a celor care au dat declaratii false de participare la revolutie. Sa fi existat macar 3-4 cazuri de impostori bagati in puscarie ca au vrut sa-si ia certificat de revolutionar prin fals si multi s-ar fi speriat si n-ar mai fi indraznit sa umble cu falsuri. Dar, neexistind asemenea cazuri, s-a dus vorba ca merge” sa umbli cu falsuri. Fenomenul e general, nu se rezuma la revolutionari. La fosti detinuti politici, veterani de razboi, deportati, persecutati pe motive etnice si alte categorii care au drepturi speciale prevazute de lege, exista de asemenea impostori. Ca sa tragi la raspundere penala pe cineva trebuie sa tii seama ca in procesul penal orice neclaritate se interpreteaza in favoarea inculpatului. De aceea, Legea 341 prevede niste reguli birocratice care asigura insa ca nimeni nu va putea invoca nestiinta daca se descopera cumva ca a umblat cu declaratii false. Una din reguli este aceea ca cererea pentru noul certificat sa se depuna fie personal, fie prin mandatar cu procura legalizata. Partea cu mandatarul e necesara pentru cei din provincie carora nu le e asa de usor sa mearga pina la Bucuresti. Dar si in acest caz, mandatul fiind legalizat la notar, cel in cauza nu va putea pretinde ca n-a stiut de cererea aia, ca a depus-o altcineva pentru el, in cazul unui eventual proces penal. Exista deci o raspundere si eu sustin sa existe asemenea raspundere. Ramane insa de vazut cum se va aplica.

http://www.zonainterzisa.ro/download/newaannounce/revo12007100307.jpgOrganizatia Vlad Tepes - Constanta ii vrea in tepe pe impostori

Membrii grupului de revolutionari Vlad Tepes din Constanta s-au adresat redactiei noastre in vederea deconspirarii tuturor celor care au beneficiat de certificate false de revolutionar si care in prezent beneficiaza pe nedrept de drepturile oferite de Legile 42/1990 si 341/2004. Dorim sa se poata lua masuri coercitive asupra celor ce pe nedreptsfidand memoria celor decedati si a ranitilor - au beneficiat si beneficia za de prevederile legii nr. 42/1990 si mai apoi de cele ale legii nr. 341/2004”, arata intr-una din corespondent ele purtate cu redactia noastra, grupul de revolutionari Vlad Tepes. Desi sunt intrunite elementele constitutive ale mai multor infractiuni prevazute si sanctionate de Codul Penal si Codul de Procedura Penala cum ar fi: fals, uz de fals..etc, ele fiind semnalate inca din luna septembrie 2005 de catre noi, cu exemple concrete, nu s-a realizat mai nimic.Din aceste considerente rugam a impulsiona autosesizarea din oficiu a institutiilor abilitate ale statului, respectiv Politie, Parchet, DNA…etc. pentru a se demara in cel mai scurt timp cercetarea faptelor semnalate, comise de cei in cauza.”- mai specifica membrii aceleiasi organizatii.

Sunt semnale clare ca din lipsa de dovezi adevarate, falsii revolutionari isi fabrica probe cu privire la implicarea lor, exercitand presiuni asupra primariilor din judetul Constanta, a unitatilor militare si a altor institutii pentru eliberarea unor adeverinte din care sa reiasa faptul ca au participat la Revolutie.

Impostori nedovediti

Grupul de revolutionari Vlad Tepes ne-a pus la dispozitie cateva nume de asa-zisi impostori. Pana la dovedirea lor de catre justitie ca sunt cu adevarat impostori, ei raman cu calitatea de revolutionar. Astfel, grupul Vlad Tepes sustine ca sunt persoane care detin mai multe certificate de revolutionar eli berate in baza legii 42/1990 figurand astfel ca au fost la Revolutie in 3-4 judete, cum ar fi de exemplu revolutionarul Alexandru Constantin. Sunt revolutionari care nici macar nu erau in tara in perioada Revolutiei, cum ar fi de exemplu Ciurdea Nicolae, care la acea vreme era plecat in Germania si a revenit in tara abia in 1992; un altul este Abduraman Altan, care in perioada evenimentelor era ambarcat ca marinar pe un vapor si a revenit in tara in 1990.” Acest scandal s-a iscat recent in urma noului val de preschimbari ale certificatelor de revolutionar. Ar fi interesanta o verificare a celor care si-au depus documentatia pentru acesta preschimbare, existand o lista cu numele acestora, lista publicata in Monitorul Oficial nr.7/ianuarie 2005. Se presupune ca mai mult de jumatate din cei aflati pe aceasta lista ar fi impostori.