Romania Libera - 2008.jpg

Miercuri, 19 Decembrie 2007

 

Noua revolutionari, informatori

 

Alina Sabou

 

Un numar de 15 persoane, dintre care patru luptatori in Revolutia din 1989 si 11 urmasi ai eroilor-martiri, vor ramane fara beneficiile care le sunt acordate prin Legea Recunostintei ca urmare a faptului ca rudele lor sau chiar ei au fost colaboratori ai Securitatii. Secretariatul de Stat pentru Revolutionari a cerut la CNSAS verificarea tuturor celor care au cerut preschimbarea certificatelor de revolutionari, iar pana acum s-au dat verdicte favorabile pentru patru luptatori in Revolutie si pentru cinci eroi-martiri.
"Va trebui sa le retragem certificatele celor care le-au primit deja, sau titlurile acordate urmasilor. Nici unul nu este din Timisoara. Nimeni nu a atacat deciziile primite de la CNSAS. Atat am primit pana acum, pentru ca CNSAS a lucrat in ritmul specific. Am anuntat aceste nume la Timisoara si tot la Timisoara le voi anunta si pe celelalte, cand le vom mai primi", a declarat ministrul secretar de stat pentru problemele revolutionarilor, Puiu Fesan.

 

Revolutionarii care au primit aceste verdicte sunt: Vasiliu Florin Vlad Sebastian, despre care Fesan a spus ca este presedinte de asociatie de revolutionari in Galati; Balaci Nicolae, fost locotenent major, din Oradea; Bratu Roman Filica, erou-martir, din Braila; Dragomirescu Mihai Liviu si Gradinaru Dumitru, ambii eroi-martiri din judetul Arges; Belehuz Ioan, erou-martir din Botosani; Mehedintiu Sandi, luptator, acum preot la Biserica Coltea; Zeana Corneliu, luptator, din Bucuresti; Trosca Gheorghe, fost sef de Stat Major la USLA, impuscat in noaptea de 22 decembrie 1989, in fata MApN. "Balaci Nicolae a cerut preschimbarea certificatului, dar nu il va mai primi. Zeana Corneliu a primit deja certificatul nou, dar va ramane fara el. Cei care au primit aceste distinctii vor trebui sa restituie si banii pe care i-au primit pana acum. Din pacate, va trebui sa retragem titlurile si pentru urmasi, in numar de 11", a mai spus Fesan.

In doi ani de cand s-a cerut reinnoirea dosarelor pentru revolutionari, au fost eliberate circa 7.000 de asemenea documente. Situatia de dinainte de aceste demersuri arata ca exista peste 23.000 de revolutionari cu acte.

 

 

COMENTARII

 

klingonian: A VENIT VREMEA DREPTATII

Joi, 27 Decembrie 2007 14:52

 

Cred ca e momentul ca toti revolutionarii cu acte fara acte ..sa ramana fara facilitaile acordate cu larghete de toate guvernele...Cred ca le ajunge..au supt numai avantaje atatia ani...BASCA FAPTUL CA MAJORITATEA LOR NU AU CONTRIBUIT CU NIMIC LA CADEREA COMUNISMULUI IN ROMANIA..AU STAT ASCUNSI DUPA PERDELE SAU SUB PATURI..SI AU DEVENIT MARI EROI...AU FOST MARTORI UNUL PENTRU ALTUL....SUNT SUTE DE FOSTI MILITIENI..REVOLUTIONARI..ZECI POATE SUTE DE FOSTI SAU ACTUALI OFITERI SI GENERALI CARE AU PARTICIPAT LA REPRESALII SI ACUM AU CARNET DE REVOLUTIONAR....CRED CA AJUNGE!....

cezar:

Luni, 24 Decembrie 2007 06:54

Trebuie sa acceptati ca revolutionar, inseamna o noua meserie. Acestia dupa 89 nu mai sint nimic, sint revolutionari. Asta le ajunge si nu traiesc rau. Si noi ii acceptam. Inca o dovada ca in tara asta anormalul devine normal, ne firescul, firesc raul devine bine s,a.m.d.

olarescu gabi: cu cine s-au bautut revolutionarii???

Sambata, 22 Decembrie 2007 20:21

sa ne arate cei cu documente de revolutionari cati teroristi au prins cu cati s-au luptat si cati au ranit sau omorat? sau simplu fapt ca au stat pe strada e deajuns sa aiba niste privilegii? nu cred ca e corect ( nu ma refer aici la cei raniti invalizi sau urmasi ai celor omorati de... (cine?) nu stim cine...ar fi interesant de stiut pt toti contribuabilii romani...

lapusanu viorel: avantajele certificatului de revolutionar

Sambata, 22 Decembrie 2007 20:17

avantajele sunt imense. si nu consider ca sunt indreptatite. Pt cine au "luptat" revolutionarii ( cu cine nu intreb ca tot nu stiu sa spuna) pt populatia romaniei sau pt ei personal? normal ar fi ca avantaje sa primeasca doar ranitii si urmasii celor ucisi. atat. ca in strada au fost cu miile si unii si-au luat acte altii nu.. asa ca nu e corect de loc. tinand cont de nivelul de trai in general al romanilor..... sa fie clar.

romanii din strainatate: catre misu

Vineri, 21 Decembrie 2007 12:49

da au existat si exista revolutionari autentici iar unii tot ce au primit este un petic de hirtie nu sau inbogatit misule nuti fie frica cati iau piinea de la gura...................

gelu: Teroristi=securisti care au omorit dusmanii de clasa!!

Joi, 20 Decembrie 2007 13:49

In seara de 22 Dec. 89 cind tinerii strinsi in Piata Palatului au strigat cu toata puterea lor fara comunisti in noul guvern. Atunci a inceput sa se traga, dar nu in balconul unde erau prezente vechile fosile comuniste in frunte cu Verdet, ci in cei care strigau cu toata convingerea "fara comunisti in noul guvern". Din acel moment teroristii au omorit numai tineri anticomunisti atit in Dec. 89 cit si in Iunie 90. Efecfiv la umbra luptei antiterorite s-au impuscat si schingiuit dusmanii de clasa care cereau ruperea definitiva de trecutul comunist al Romaniei.

tulescu daniel: meseria de "revolutionar"

Miercuri, 19 Decembrie 2007 17:58

scrie unul aici despre "meseria de revolutionar" asa e au primit o groaza de beneficii. pt ce? daca au "facut" revolutie ce ? au facut-o pt ei? sa fim seriosi. Cu cine s-au "duelat" ? cred ca nici ei nu stiu. de stat in strada am stat aproape toti Si? ce-i cu asta ? lovitura de stat isi urma cursul ei. cu voia sau fara voia "revolutionarilor" trebuiau niscaiva morti si raniti si cativa "revolutionari" ca sa fie "revolutie" acum incepe abia lumjea sa se mai dumireasca. ceausescu a trebuit impuscat sa nu vorbeasca prea multe despre unii din cei ce au luat puterea si erau urmariti de securitate ca erau agenti platiti ai unor puteri straine (kgb cia mosad etc) unde sunt "teroristii-ceausisti" raniti sau ucisi de "revolutionari? " nici unde. cine a pus simulatoarele pe cladiri? revolutionarii cumva? nu cred! asa ca lovitura de stat a "fericit " pe cativa de au ajuns milionari in dolari si atat. iar cei ce au colaborat cu serviciile de spionaj straine isi fac treaba mai departe feriti de orice "CNSAS" si mai vorbesc unii de informatorii secutitatii ca au lucrat pt romania nu pt un pumn de dolari de la un serviciu de spionaj strain si care tot informatori se cheama dar despre care nimeni nu zice nimic azi in afara de ..."lista lui severin" care insa nu e publica si tradatorii nu sunt pesepsiti...inca..

Birzoi: patura de revolutionari

Miercuri, 19 Decembrie 2007 13:28

La citi rebolutionari au facut baietii pe banda si pe bani romanica va fi juganita si de ei inca muti ani.

verisoara: nesimtiti

Miercuri, 19 Decembrie 2007 13:24

Doua specimene de posesori de hartie de revolutionari cunosc: o golanca care haladuieste prin Bucuresti si este condamnata pentru excrocherii, cerea bani ca este revolutionara si disparea, si un bataus, care a fost turnator prost la Secu, si facea pe el de frica in zilele lui 89. Petre Roman este initiatorul Legii respective.

Nedumiritul: DOSARELE SECURITATII

Miercuri, 19 Decembrie 2007 12:36

Astia care au facut dosare la romani inainte de 1989 ,isi papa pensioarele de milioane multe ,ca fosti ofiteri care au aparat patria ,fac parte din baietii destepti si vad ca nu-i intreaba nimeni daca marfa care au produs-o este tot asa de buna ca si PCR-ul pe care il slugareau.Macar lustratia daca o aveam,nu mai respiram atata duhoare din dosarele lor.

UNUL CARE A TRAIT PE VIU DEC 89: ,,REVOLUTIE''

Miercuri, 19 Decembrie 2007 09:32

DACA SA-R RECUNOASTE ADEVARUL DIN DEC 89 NU AR MAI EXISTA REVOLUTIONARI. E FOARTE SIMPLU ,LOVITURA DE STAT NU AR JUSTIFICA MIILE DE ASA ZISI REVOLUTIONARI.NICI REVOLUTIONARII'' SI NICI CEI CARE AU LUAT PUTEREA NU DORESC SA SE CUNOASCA ADEVARUL , DE CE ? E SIMPLU;;JUDECATI SINGURI V-A TREBUI SA DEA INAPOI TOT CE AU CASTIGAT PRIN MAREA MINCIUNA.S-AU BATUT SE BAT SI SE VOR BATE PE ACEST CIOALAN , VENIND PE RAND LA PUTERE SI MINTAND INCONTINUARE CU ACEIASI NERUSINARE PANA CAND ACEST AMARAT DE POPOR VA UITA CU DESAVARSIRE DE LUNA DECEMBRIE 1989.TOTI ABSOLUT TOTI SI '' REVOLUTIONARI '' SI CEI CE AU CONDUS SI CONDUC ACEASTA TARA AU FOST ''TERORISTII'' PE CARE NU -I GASESC SI PE CARE NICI NU O SA-I GASEASCA NICIODATA.NU AM DOVEZI DAR LOGICA VIETII PE CARE O TRAIM DE ATUNCI SI PANA ASTAZI O DOVEDESTE.

sorin: revizuiti

Miercuri, 19 Decembrie 2007 07:07

Unii au trait si traiesc bine din meseria aceasta. Au supt destul. Singurii dupa atata timp are ar trebui sa mai aba privilegii sunt cei raniti cu deficiente de sanate grave si copii orfani.. Au profitat si profita foarte multi de privilegii fiindca au profitat de moment. Prea multi smecheri si parveniti.Trebuie revizuit totul.

misu:

Miercuri, 19 Decembrie 2007 06:22

Nu stiu cind si daca in tara asta se va desfiinta MESERIA de REVOLUTIONAR. Asi avea si eu o satisfactie.

m nicolae: ce inseamna revolutionar ?

Marti, 18 Decembrie 2007 23:39

nu stiu cati sunt cu adevarat in stare sa jure cu mana pe cruce ca au avut o pornire si cuget revolutionar si ca au facut ceva macar inainte de 89 , care sa semene cu un revolutionar., dar ca au privit la tv. si ca s-au culcat sub ceasescu si sau trezit sub iliescu, sau ca au fost in coltul strazii intr-un cartier oarecare cand se tragea in piata unuversitatii - asta o stiu clar , ca mai apoi sa se declare revolutionari. In tara nu cred ca avem mai mult de 2-3 mii de oameni care au facut cu adevarat la revolutie. Am auzit ca sau cumparat cu bani nu prea grei cu ani in urma titluri, si alte acte de atestare, sau cu martori mincinosi. , o fi asa ?