www.e-timisoara.info/stiri-locale/iancu-romulus-supranumit-buldozerul-de-partea-pensionarilor

Iancu Romulus, supranumit "Buldozerul", de partea pensionarilor

Articol adaugat in 10 Noiembrie 2008 de catre Echipa eTimisoara.
Sursa : ZDV

 

Iancu Romulus, supranumit "Buldozerul", de partea pensionarilorÎn rândul bătrânilor şi societăţii civile, se vorbeşte tot mai des despre un aşa-zis “genocid asupra pensionarilor”, dar autorităţile evită termenul. De ce credeţi că se întâmplă acest lucru, domnule Romulus Eugen Iancu, supranumit “Buldozerul”, candidat din partea Partidului Verde Ecologist, în Colegiul I Timişoara, pentru Parlamentul României ?

Noi, revoluţionarii, am dobândit societatea democratică cu riscul vieţii în decembrie 89, iar până acum familiile eroilor martiri nu au reuşit să afle identitatea asasinilor dintr-un motiv simplu: o parte dintre aceşti asasini au pus mâna pe putere. Ei au intrat în politică şi stau ascunşi în spatele unor liste de partid şi nu doresc să se afle adevărul. Interesul lor obscur este că sunt prea mulţi pensionari în România şi sunt prea puţin cei care produc. În acest context, nu putem crede altceva, având în vedere diferenţele foarte mari dintre cuantumul pensiilor celor care sunt pe poziţii înalte faţă de oamenii simpli, mai ales faţă de ţăranii-agricultori, nu putem crede decât că se urmăreşte dispariţia cât mai multor pensionari. Astfel, cred că societatea asistă neputincioasă la un genocid al pensionarilor. Iată că votul uninominal oferă o şansă pentru aceste alegeri. Partidul Verde Ecologist Timiş a adus în alianţă Partidul Pensionarilor, având pe listă pe domnul Iosif Mărginean, preşedintele fondator al Partidului Pensionarilor din România, iar acum este prim-vicepreşedinte al PP pe ţară şi preşedinte al PP Timiş. Prin vocea domniei sale în Parlamentul României şi prin vocea viitorilor parlamentari ai Partidului Verde Ecologist, bătrânii vor putea să-şi obţină şi să-şi apere drepturile, să obţină o egalitate de şanse, faţă de cei care au pensii de sute de milioane, pentru ca aceste nedreptăţi să dipară şi pensiile să poată oferi un trai decent pentru toţi seniorii, iar vârstnicii să reuşească să-şi obţină alimentele şi medicamentele necesare bătrâneţii. Este inadmisibil ca un om care a lucrat 30 – 40 de ani şi a avut o contribuţie importantă, privind impozitele pentru bugetul României, acum, să fie băgaţi în mormânt cu bună ştiinţă. Eu am vorbit cu pensionarii şi toţi se plângeau că vine iarna, când mor cei mai mulţi bătrâni.

Iarna mai este denumită şi “anotimpul morţii” în rândul pensionarilor. De ce ?

Iarna este denumită de obicei anotimpul cadourilor, când toţi se bucură de sărbătorile de iarnă, de Crăciun şi de schimbarea anului, dar pensionarii îşi aşteaptă cu groază moartea. Asta spun pensionarii că e anotimpul în care mor cei mai mulţi bătrâni. Acum, ei aşteaptă prin alianţa cu Partidul Verde Ecologist să ajungă în parlament, să aibă un sprijin direct. Ei nu beneficiază de sprijin decât în teorie şi din patru în patru ani prin promisiunile electorale ale actualei clase politice mafiote, care timp de 20 de ani i-a adus în stadiu în care se află în acest moment. Noi vrem să schimbăm această stare de lucruri.