Vineri, 1 februarie 2008


Au clonat revolutia!


În decembrie, a părut firesc să ne ocupăm de problemele revolutionarilor. Asta, pentru că, an de an, în luna asta se comemorează mortii de atunci. Si tot atunci, oficialitătile si revolutionarii cu patalama îsi fac cruci prin fata troitelor. Vă întrebati ce ne-a apucat să facem treaba asta si în februarie? Foarte simplu! Având în vedere felul în care s-au obtinut ultimile certificate de revolutionari, propunem ca în 22 februarie, pentru că tot e a doua lună din an, să se sărbătorească "Revolutia clonelor". Iată că, fără să fie nevoie de interventia oamenilor de stiintă,si nici de cine stie ce regizori holywood-ieni specialisti în efecte speciale, meseriasii de români au reusit, în premieră mondială, să-si cloneze revolutionarii. Nu mai faceti asa pe miratii, că vă explic imediat, în detaliu, despre ce este vorba.

 

Am fost doi în douăj' doi


Am aflat, printr-o întâmplare, ca, în afara eroilor martir, a rănitilor si a revolutionarilor din Decembrie 89, mai există o categorie: cea a "clonelor". V-am mai spus, vă mirtti degeaba! Clonele există si au apărut din meandrele concretului prin sinergia faptelor, la fix 12 ani de la evenimentele din '89, adică în 2002. Ei au apărut având în dotare si certificate de revolutionar, eliberate în baza legii 42, desi respectiva lege se închisese de multisor iar Comisia de verificare si avizare a dosarelor din cadrul Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor  îsi trăsese si ea obloanele. Clonele au beneficiat însă, la fel ca originalii (câti or fi), de drepturile legii 42, scutiri de impozite, credite cu dobandă mică,  terenuri sau spatii comerciale, sau si de unele si de altele. Denumirea de clone vine de la faptul ca acestia, spre deosebrie de ceilalti beneficiari ai legii, nu au certificate de revolutionar originale. Ei au doar  niste clone de certificate eliberate în 2002, de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor. Si originalele, certificatele orginale, ce e cu ele?,  veti intreba. Stati linistiti, există si acelea. Însă ele au fost emise pe numele altor persoane, mult mai îndreptatite, de fapt, si au fost eliberate prin '96, '97, adică pe când legea 42 functiona încă. Cum era dreptul lor, si posesorii de certificate originale au beneficiat, în parte sau integral, de drepturile legii 42.


Otilian, un fel de Costel


Nu v-a trecut mirarea? Ati vrea să aflati cum se poate să fie doi pe un certificat, sau, mai bine zis, două certificate identice, pentru două persoane diferite. Cum adică să fie doi într-unul, ca o promotie la nu stiu ce produs? Vă dumiresc imediat! Si eu, ca să mă lămuresc, am luat-o băbeste. Mai întâi, pe degete. Am verificat de mai multe ori că unu plus unu egal doi. În nici un caz unu. Apoi, am luat-o, aplicat, pe exemple concrete.

De pildă, clona Otilian Neagoe, născut la data de 27 06 1950, în comuna Motătei, judetul Dolj, este una si aceeasi persoană cu  actualul senator pesedist de Brasov, fost prefect, om de casă a lui Iliescu si ocrotitor al  securistului revolutionar, Nicolae Paraschiv. Clona Neagoe a primit, în 23. 04.2002, certificatul de revolutionar - duplicat seria FD numărul 1320. Certificatul orginal, seria FD, cu numărul 01320, l-a primit si un anume Balint Costel, în perioada 1996-1997.  Deci, urmând o logică simplă, cei doi au făcut aceleasi acte de eroism, însă au beneficiat de foloase diferite de pe urma acestora. Mie asa mi se pare!

Atacul clonelor brasovene


O altă clonă, Toma Dobrogeanu, îl cunoasteti desigur, om de afaceri si consilier judetean, fost PSD, acum - cică - independent, născut la 5.06.1962, primeste si el, tot în 2002, un certificat-clonă, cu seria FD 7789. Certificatul original, seria FD 07789, a fost eliberat în intervalul 1996-1997, posesorului de drept, un anume Nică Petre. O fi vreun frate geamăn, ne-am gândit putin dezamăgiti, considerând că, si asa, unul ar fi de ajuns.

Clona Chiriches Andrei Ciprian, consilier local PD a obtinut si el în 2002 un certificat identic cu alt certificat eliberat pe numele altei persoane în intervalul 1996-1997. Lucrul ăsta chiar este extraordinar, gândindu-ne că, săracul, avea doar 13 ani în decembrie 1989. Păi, cum naiba să-si mai aducă aminte ce vitejii a făcut la Revolutie. Mai sunt si alte clone la Brasov. Un fost militian zelos, Virgil Folea, mare în grad pe atunci si mai mare după 89, despre  care spun unii ca înainte de 89 doar se uita odată la tine si ti se si învinetea falca sau umblai schiop o săptămână. El are cetificatul clonat 7789, fix ca Hărătău Valerian. Urmează Noaghea Nelu Petre, cel mai vânător dintre vânătorii Brasovului. Care pe vremea în care si-a obtinut certificatul, organiza  vânătorile mai marilor de la Bucuresti. Că doar de aia a si fost pus sef pe la ecologistii brasoveni, nu pentru că s-ar fi exprimat vreodată în favoarea clonărilor umane. Apoi, clona Belascu Constantin, seful Oficiului de Cadastru Brasov, cel care a fost foarte darnic dându-le terenuri sefilor de la revolutionari si altor sefi si  sefuti.


Se mai clonează odată


De clonatul Vian Bobocea, fostul director al fostei Întreprinderi de panificatie Brasov, s-a mai auzit. În decembrie 89, par example, a dat ordin să se facă tabele cu cei care ies din fabrică si se duc în centru ca să îi dea  apoi  afară. Unii spun că însusi clona de mai târziu scria listele. Drept doavdă, pe vânzătoarele de la centrele de pâine le apucă si astăzi tremuratul când îsi aduc aminte de el. si, ca să nu încheiem asa, dintr-o dată, vă mai spunem că am cercetat si viitorul  acestor  clone, nu numai trecutul lor. Unii dintre ei  s-au lipit de certificate ca timbrul de scrisoare si, pentru că cele vechi trebuie preschimbate, au depus din nou dosare la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor. Invidiosii spun că unii au si primit noile certificate, iar altii le asteaptă cu sufletul la gură. Că vorba aia, dacă a mers odată de ce să nu mai vină o tură. C-asa-i cu clonele ăstea, se pot dedubla la nesfârsit. Mai ales că, fiind an electoral, unii vor să se cloneze pentru un nou mandat. si cum e rost de dat, nu strică să mai si primească. Otilian Toma Vian Ciprian Virgil Doi


Au si tabelit-o!


Tabele în care sunt nominalizate clonele de care făceam vorbire, le-am găsit în arhiva SSPR si au fost trimise deja la mai multe grupuri de geneticieni-cercetători, dar, mai ales, la procurori pentru a afla cum au fost procurate certificatele. Apropo, certificatele clonate nu au matcă. Iar curiosilor care vor să afle întreaga listă a clonelor le recomandăm adresa de net http:
//www.portalulrevolutiei.ro/documente.